در این روش همانطور که در قسمت های قبل اشاره شده در صورتی که امکان استفاده از دستگاه دروگر وجود داشته باشد از این این دستگاه بهره می برنددر واقع دستگاه دروگر بجای ابزار دار یا چین استفاده میشود و به صورت خودکار بوته برنج را درو کرده و در روی زمین پخش میکند، این دستگاه سرعت کار را به مراتب بالا میبرد و درواقع کاری که 10 نفر در یک روز انجام می دهند با دستگاه دروگر در 4 یا 5 ساعت انجام می شود و هزینه آن تقریبا 1/6 می شود. به همین علت در سالیان اخیر بسیاری از کشاورزان به استفاده از این دستگاه روی آورده اند. برای جمع کردن بوته برنج درو شده نیز مانند قبل بوده و پس از خشک شدن ساقه های برنج در زیر آفتاب شروع به جمع آوری آن می کنند.
در این دو روش ذکر شده برای درو برنج پس از اتمام درو و جمع کردن شالی ها نوبت به جدا کردن دانه های جو از ساقه گیاه برنج می رسد و برای این کار از دستگاه کمباین یا خرمن کوب استفاده میکنند. این دستگاه خود فاقد موتور میباشد و توسط یک شفت گاردان به یک تراکتور وصل شده و شروع به کار میکند، کمباین دارای یک ورودی می باشد که ساقه های برنج جمع آوری شده را از آنجا وارد کمباین میکنند. کمباین دارای دو خروجی میباشد که از یکی از آنها جو برنج و از دیگری کاه بیرون می آید ، خروجی جو به حالتی هست که در زیر آن گونی هایی را قرار داده و پس از پر شدن گونی ها آنها را بر میدارند و گونی دیگری را در خروجی آن قرار میدهند.
در خروجی دوم هم که کاه از آن خارج میشود یک دستگاه بسته بندی کاه قرار میگیرد که کاه خروجی از کمباین را بسته بندی میکند. کاه بسته بندی شده معمولا توسط دامداران خریداری میشود و یا در صورتی که خود کشاورزان دارای دام باشند برای مصرف دام خودشان در فصل زمستان ذخیره میشود.
همان طور که اشاره شد در این دو روش نیاز به فعالیت خود کشاورزان نیز هست و به دلیل سخت و طاقت فرسا بودن و همچنین طولانی شدن فرایند برداشت برنج همواره مسائل و مشکلاتی را برای کشاورزان به وجود می آورد . اما امروزه با ورود دستگاه های ترکوب به بخش کشاورزی برنج زمان برداشت و سختی های آن به مراتب کمتر شده است.
دستگاه های ترکوب کار دستگاه های دروگر و همچنین جمع کردن برنج های درو شده و کمباین را یک جا انجام میدهد. تنها مساله این دستگاهها همانطور که از اسمش مشخص است این می باشد که برنج درو شده توسط این دستگاه ها تر می باشد و کاه خروجی از آن بر روی زمین ریخته و پخش میشود و باید زیر تابش آفتاب چند روز بماند تا خشک شود و بعد از آن توسط دستگاه بسته بندی کاه جمع آوری و بسته بندی شود.
تا به اینجای کار در مزرعه و توسط کشاورزان انجام میشد و بعد از اتمام کار مزرعه، کار کشاورزی برنج ایرانی تمام میشود و جو جمع آوری شده برای تبدیل شدن به برنج برای مصرف به کارخانه های برنجکوبی و بعد از آن به کارخانه های سورتینگ و الک زنی منتقل میشود که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد.